tiistai 26. toukokuuta 2009

Tee-se-itse-geelikynsi

Mulla on pitkään ollut keskarin kynnessä repeämä, jota olen paikkaillut kynsiliimalla. Nyt se kuitenkin oli pakko leikata, ja sehän näytti sitten ihan tyhmältä, kun yksi kynsi on paljon lyhempi kuin muut. Niinpä värkkäsin siihen geelikynnen. Ostin aikoinaan (jotain 18 eurolla) Seppälästä tällaisen paketin:


Paketti sisältää tippejä, kolme putelia aineita ja viilan. Tällä on kyllä tosi helppo tehdä itse geelikynnet; ne pysyvät paremmin kuin tavalliset tekokynnet, muttei tietenkään yhtä hyvin kuin oikeat rakennekynnet. Mulla ei oo vain koskaan ollut rahaa, eikä liiemmälti kiinnostustakaan käydä laitattamassa rakennekynsiä. Pirun kallista hommaa niitä sitten huollattaa, eikä ne edes näytä luonnollisilta, ainakin mitä olen tuttavilla nähnyt. Omissa vara parempi.

Mut enivei, tää tee-se-itse-juttu on kätevä, varsinkin just yhden kynnen väliaikaiseen paikkailuun. Ekaks pitää vähän viilata kynnen pintaa karheammaksi ja kiinnittää tippi geelillä (joka on ihan kuin pikaliimaa). Tippi sitten viilataan sopivan mittaiseksi ja myös kiinnityskohtaa pitää viilata ohuemmaksi. Päälle levitetään geeliä ja sen päälle aktivaattoria (kolmas puteli on tarkoitettu vain aktivaattoripensselin puhdistukseen). Eka geelikerros kannattaa laittaa vain kynnen alaosaan, ettei keskelle jää pykälää. Geeli kuivuu muuten lähes välittömästi aktivaattorin lisäämisen jälkeen, eli kuivumista ei tarvi kauaa odotella. Koko kynnelle vielä pari geelikerrosta ja voilà, kynsi on valmis.


Geelikynsi ei ole niin luonnollisen näköinen, että ilman lakkaa voisi käyttää, mutta muuten kyllä tuli ihan kelpo tulos. Aiemmin mulla on nää pysyneet viikon tai pari. Geeli alkaa pikkuhiljaa murentua kynsinauhan vierestä, mutta sitä voi viilailla vähemmäksi tai poistaa varovasti kynsilakanpoistoaineella ja laittaa sitten uusia geelikerroksia päälle, niin kestääpi pidempään. Poistaminen onnistuu asetonilla, koko tippi ikäänkuin sulaa pois, eli sitä ei tarvi mitenkään repiä irti.

Lakkasin kynnet vielä vihertävän-kullanvärisellä lakalla, leimasin Konadilla hopeanväriset ruudukot ja valkeat kukkaset (levy m57). Ja taas porskutetaan. :)

12 kommenttia:

 1. Aijai kun on komea kynnet ja hienot kukka koristeet :)

  VastaaPoista
 2. kuuluiko siihen tee-se-itse pakettiin myös se sivellin millä geelit levitetään ? =) haluiasin myös itse kokeilla kyseisiä kynsiä !

  VastaaPoista
 3. Noi on ihan mahtavan ihanat :o Miten muuten toi leimaaminen tapahtuu, saako siihen noita Konad-vekottimia jostakin? Olis kiva saada tietää, joten toivottavasti tähän tulis jonkin näköinen vastaus.

  VastaaPoista
 4. Pahoittelen erittäin myöhästynyttä vastausta... :/ Mutta joo, tuohon pakettiin kuuluu ihan kaikki mitä tarvitaan.

  Ja Konadin käytöstä / ostamisesta voi lukea vaikka tuolta: http://pienikynsiblogi.blogspot.com/2009/01/konad.html

  VastaaPoista
 5. Oih, tuleeko lakkauksesta noin keltaiset kynnet? :o

  VastaaPoista
 6. Kyllähän ne kynsilakatkin saattaa kellastuttaa (sitä voi estää käyttämällä aina aluslakkaa, mieluiten 2 kerrosta), mutta mulla on kyllä ihan luonnostaan noin keltaiset kynnet.

  VastaaPoista
 7. I also have yellowish nails, but I used a buffing tool twice a month to lighten a bit..I like your idea of designing your nails! Excellent! =)

  VastaaPoista
 8. kynsihullu20/11/10 09:26

  aivan sairaan ihanat kynnet...haluisin kyl ite kokeilla.

  VastaaPoista
 9. kynsihullu20/11/10 09:28

  Onko noi kyunnet helppo tehdä?

  VastaaPoista
 10. @Kynsihullu: Nuo geelikynnet on kyllä ihan suht helppoja tehdä. Ainoa, missä pitää olla tarkkana, on geelin levitys kynnen tyviosaan, ettei tipin ja oman kynnen rajalle jää rumaa pykälää.

  VastaaPoista
 11. Ammattilainen16/4/11 23:15

  Tuolla paketilla et todellakaan tee geelikynsiä itsellesi. Oikeat geelikynnet syntyvät vain uv-kovettuvalla geelillä. Eivätkä nuo feikkigeelikynnet edes kestä yhtä kauan hyvinä, eivätkä ikinä tule näyttämään yhtään niin kauniilta kuin oikealla uv-kovetteisella geelillä tehdyt kynnet.

  VastaaPoista
 12. @Ammattilainen:
  Mielestäni en yrittänyt postauksessa väittääkään, että tällä tee-se-itse-paketilla saisi "oikeat geelikynnet". Jos luit postauksen kokonaan, niin siellä sanottiin:

  "ne pysyvät paremmin kuin tavalliset tekokynnet, muttei tietenkään yhtä hyvin kuin oikeat rakennekynnet"

  "kynsi ei ole niin luonnollisen näköinen, että ilman lakkaa voisi käyttää"

  "mulla on nää pysyneet viikon tai pari. Geeli alkaa pikkuhiljaa murentua kynsinauhan vierestä"

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.