tiistai 20. tammikuuta 2009

Ranskalainen manikyyri

Ranskalainen manikyyri on hieno keksintö! Se käy arkeen ja juhlaan, ja sitä voi halutessaan koristella vielä juhlavammaksi. Tässä tällainen versio: pohjalla vaalean lilaa kynsilakkaa, päällä valkoiset tipit ja pari Seppälän perhostarraa, sekä kirkas päällyslakka. Tosi hempeää! (Eli ei aivan minun tyylistä, mutta meneehän se hempeäkin joskus.)


Ranskalaisen tipin tekemiseenhän on monta keinoa. Itse teen yksinkertaisesti niin, että vedän tipin kynsilakkapensselillä sivusuuntaisesti. Siitä tulee ihan siisti, kun tekee hitaasti ja huolellisesti, ja vetää vain kerran eikä ala hinkkaamaan liikaa. Harjotteluahan se vaatii, että saa siistiä jälkeä, myös vasemmalla kädellä.

Olen kokeillut myös tarroja, jotka liimataan kynteen ja sen jälkeen lakataan tarran rajaama alue kynnen kärjestä. En tykännyt. Ehkä mulla oli huonoja tarroja, sillä niiden liima jäi kynteen kun tarrat otti pois. Lisäksi lakan rajaan tuli sellainen terävä pykälä, joka ei näyttänyt siistiltä.

Olen myös kokeillut sellaista keinoa, että lakkaan puoli kynttä ensin valkoisella, sitten otan puhtaaseen siveltimeen kynsilakanpoistoainetta ja putsaan sillä ylimääräiset lakat pois. Tällä tavalla saa kyllä siistin tuloksen, mutta onhan se pirun hidasta! Lisäksi tämä keino ei toimi, jos haluaa tipin alle eriväristä kynsilakkaa, sillä sekin lähtee samalla veks.

Mutta keinolle ihan sama, kunhan tulos on hieno!
(Päivän aforismi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.