torstai 22. tammikuuta 2009

KONAD!

Nyt pääsen hehkuttaan mun ehdotonta lempparivempainta: Konad-leimasinta. Ensimmäisessä postauksessani saitte jo esimakua siitä, mitä tällä vehkeellä saa aikaiseksi. Kyseessä on siis korealainen keksintö, jonka avulla kynsiin voi leimata kuvioita käyttäen tavallista kynsilakkaa. Tällaisia tarvikkeita hommassa tarvitaan:

1. Kuviolevyjä. Näitä on olemassa kymmeniä erilaisia, kussakin n. 7 eri kuviota. Mulla on vasta nämä kolme.
2. Lasta, vai mikä skraappa tää nyt on suomeksi.
3. Leimasin.
4. Kynsilakkaa. Tilasin tämän yhden tarkoitukseen suunnitellun Konad-lakan, mutta tavalliset lakat käy ihan yhtä hyvin.
5. Pumpulia.
6. Kynsilakanpoistoainetta. (EDIT. Puhdasta asetonia.) Sitä kuluu paljon.
7. Alusta. Kuten käyttämästäni pöytätabletista huomaa, homma on aika sotkuista...

Ja itse prosessi sujuu näin:

1. Kynsilakkaa levitetään kuvion päälle.
2. Lastalla pyyhkäistään ylimääräiset pois. Vaikka lasta raapii jälkiä levyyn, niin se ei haittaa.
3. Kuvio otetaan leimasimeen rullaavalla liikkeellä.

Ja sitten kuvio painetaan kynteen, edelleen rullaavalla liikkeellä. Kantsii olla aika nopea: jos kuvio kuivahtaa laattaan tai leimasimeen, niin tulos ei ole hyvä. Laatta ja lasta pitää puhdistaa kynsilakanpoistoaineella jokaisen kynnen jälkeen. Eli varautukaa asetonintuoksuiseen kämppään. :) Niin, ja kuvion päälle pitää sitten laittaa vielä kirkasta päällyslakkaa, jotta pysyypi paremmin.

EDIT. 9.12.2010
Huomasinpas, että olen ehkä oppinut joitain niksejä tässä kahden vuoden aikana, joita en tätä kirjoittaessa vielä tiennyt.Eli lisättäköön ne tähän, vaikka ne jostain päin blogia jo varmasti löytyvätkin. :)

- Käytä välineiden puhdistukseen mieluummin puhdasta asetonia. Useimpien kynsilakanpoistoaineiden sisältämä öljy huonontaa leiman tarttumista. Asetonia saa rautakaupoista tai hieman kalliimmalla apteekista.

- Vältä leimasimen kumipinnan pyyhkimistä asetonilla. Paina mieluummin leimasimeen jääneet jäämät paperille heti kynteen painamisen jälkeen. Jatkuva asetonilla lotraaminen johtaa siihen, että leima ei tartu enää leimasimesta kynteen. Hätätapauksessa sitä toki voi kuitenkin käyttää.

-Muutkin kuin Konadin lakat käyvät leimaukseen, kunhan ne ovat tarpeeksi paksuja ja peittäviä. Kokeilemalla se selviää.

-Kaikki päällyslakat eivät sovellu leimojen päälle. Liian voimakkaat lakat sottaavat leiman. Konadin päällyslakka on parasta, mutta sekin pitää levittää nopeasti parilla vedolla, niin ettei samaa kohtaa hingata moneen kertaan.

Tulokset voivat olla vaikkapa tällaisia:

Laitimmaisissa kuvissa olen lisännyt hammastikulla ja kynsilakalla pisteitä kukkasien keskelle, niin näyttää ihqummalta.

Jos joku nyt innostui aiheesta, niin tässä vielä linkkejä:

- Konadin viralliset sivut
- Suomalainen verkkokauppa, josta saa Konadeja
- Esittelyvideo Youtubessa

10 kommenttia:

 1. Kyllä niitä nykyään myydään kaupassakin.Ainakin Nailfixissä Helsingissä sekä Cesarsin nettikaupassakin. Huippu juttu myös minunkin mielestäni.

  VastaaPoista
 2. Ai, kiva kuulla. Toivottavasti saadaan pian niitä myös tänne pohjoisen kauppoihin.

  VastaaPoista
 3. Hei mitä käy jos se lakka ehtii kuivahtaa noihin tavaroihin et onks se sitte jotenki pilalla, vai saako sen lakan siitä kuitenkin kynsilakanpoistoaineella pois?

  VastaaPoista
 4. @Anonyymi: Ei oo pilalla, kyllä ne lähtee asetonilla pois. Mieluummin siis puhdasta asetonia kuin öljypitoista kynsilakanpoistoainetta, pitääkin näköjään vähän päivittää tuota postausta. :)

  VastaaPoista
 5. Heippa!

  Täytyy ihan ekaks sanoa, kun monet on kehuneet tätä blogia ja manikyyrejä, että oon samoilla linjoilla. Tän blogin ulkoasu on selkeä ja kaunis ja sun inspiroivia manikyyrejä on kiva ihastella, lisäplussana vielä se että oot selittänyt, kuinka oot ne toteuttanut :) Että jatka vaan samaan malliin!

  Tosta konadoinnista... mun eka Konad-kokeilu on nyt takana (uskalsin testata vasta varpaankynsiin)ja se sujui ihan ok:sti. Leima siirtyi ihan hyvin kynnelle ja putsasin laattaa asetonilla, niinkuin oot neuvonut. Haasteellisinta oli hahmottaa kurkkimalla, mihin kohtaan kynttä se leima oikein tulee, mut ehkä harjoitus tekee mestarin :) Toinen ongelma oli päällyslakan kanssa. Koitin levittää noin vartin päästä leimaamisesta jotakin Kissin päällyslakkaa ja se ei kai käynyt hyvin tarkoitukseen koska kuvio alkoi vähän levitä. Onko sulla kokemusta, soveltuuko jokin muu päällyslakka leimojen päälle kuin Konadin? Jos en väärin muista niin Seche Viteä oot myös kehunut, mut onkohan vielä jokin halvempi marketlakka joka kävisi? Vai pitääkö vaan odotella tosi kauan (puoli tuntia?tunti?)että leima kynnellä on 100% kuivunut?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis. :) Harjoitus todellakin tekee mestarin, eipä ne leimat osuneet mullakaan oikeaan paikkaan alussa eikä aina vieläkään!

  Ei auta leiman kuivattelu puolta tuntia, kyllä se on kuiva lähes heti. Itse oon alun kokeilujen jälkeen käyttäny pelkästään Konadin omaa lakkaa, koska oon sen hyväksi havainnu. Seche Viteä en oo muistaakseni kehunu, koska hankin ensimmäisen putelin ihan vastikään, enkä oo sitä vielä leimoille kokeillu. Mut onhan se Konadin lakkakin ihan markettihinnoissa, 5-6 euroa!

  Onnea kokeiluihin ja hyvää kevättä! :)

  VastaaPoista
 7. Iiks, ostin eile Konad paketin Stokkalta, mut nyt ku aloin tekee tällä ja päätin kokeilla putsata sen laatan tavallisella kynsilakanpoistoaineella, ni nyt se kuvio ei enää tartukkaan. :s Täytyy mennä ostamaan asetonia, mut haluisin kysyy et ei kai se laatta oo nyt lopullisesti pilalla ? Pystyyks ton 'ei-tarttumisen' korjaamaan sil asetonil ?

  VastaaPoista
 8. @Susku: Ei laatta ole suinkaan pilalla. Ainoastaan leimasin voi vähän kärsiä, jos sitä jatkuvasti puhdistaa kynsilakanpoistoaineella tai asetonilla. Muista toimia nopeasti, leiman tarttumattomuus voi johtua myös siitä!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/3/12 18:15

  Hei Olmi! MIstä noita kuviolevyjä, lastoja ja leimasimia voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaa tuo mun UKK-sivu (linkki sivun ylälaidassa). Siellä kerron, mistä olen tarvikkeeni ostanut.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.