maanantai 12. syyskuuta 2011

Akryylimaalausta - Painting with acrylics


Olen tähän mennessä käyttänyt käsinmaalaukseen enimmäkseen kynsilakkoja, sillä mulla ollu vain yks musta akryylimaali. Nyt sitten päätin ostaa ihan kunnon akryylimaalisetin ja pirskatti vieköön, en kyllä kadu sitä yhtään! :) Harjoittelin monien käyttämää "one stroke" -tekniikkaa ensin paperille ja koristelinpa äitille yhden kynttilänkin. Tässä on sitten ensimmänen kynsiin toteutettu malli, ja tykkään siitä ihan hullun lailla! Osallistuin tällä Sanna Tara Nail Art & Beauty Studion kilpailuunkin. (Osallistumisaikaa on vielä pari päivää jäljellä.)


One stroke -menetelmän ideana on siis se, että samaan siveltimeen otetaan kahta eri väristä maalia. Sillä tavalla on tosi helppo maalata esim. kukkia tai lehtiä. Tutoriaaleja löytyy vaikka kuinka paljon YouTubesta, kun kirjoittaa hakusanaksi "one stroke". Donna Dewberryn videoita kannattaa ainakin vilkaista; hän tuntuu olevan ihan guru näissä hommissa. Semmoinen Ameriikan Kylli-täti. :) Tässä linkki yhteen tutoon.


So far I've painted my nails using mostly nail polishes, since I've only had black acrylic paint. But now I decided to buy a full set of acrylics, and boy, am I glad I did! :) I know that many nail artists use "one stroke" technique, so I practiced it first on paper and I even decorated a candle for my mum. This is the first nail design made with acrylics, and I think it turned out really beautiful.
I love it!


The idea behind one stroke technique is that you load a brush with two different colours and then start painting flowers, leaves, etc. There are plenty of tutorials in YouTube, just use "one stroke" as a search word. Donna Dewberry's videos are especially worth watching, she seems to be the guru in this field. Here is one of her tutorials.


34 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän kauniit kynnet! Tuo tekniikka on kyllä itsellä vielä harjoittelun alla, pitäisi varmaan nyt ryhdistäytyä ja opetella se. Sillä kun tosiaan saa kauniita kynsiä tehtyä.

    VastaaPoista
  2. Ihan mielettömän upeet!

    VastaaPoista
  3. Vau, tosi kauniit kukat! Luulisi voitto irtoavan näillä :).
    Kurkkasin tuon "Kylli-tädin" ruusuvideon ja olipa kätsän näköistä. Ihana nähdä näitä itselle uusia vinkkejä blogeissa, kun aika ei riitä youtuben kaiveluun. Kiitos :)).

    VastaaPoista
  4. Todella kauniit! Olen itsekin kokeillut akryylivärejä, mutta mulla on varmaan tosi huonolaatuiset värit tai jotain, kun ne ei vaan.. toimi. Toi kahden värin tekniikkakaan ei toimi, kun sitä väriä ei vaan jotenkin jää siihen kynnelle, se ei peitä juuri lainkaan :-/ Mistä ostit nuo omat värisi?

    VastaaPoista
  5. Tosi ihanat kynnet !(:

    VastaaPoista
  6. Kauniit! Itse en ole koskaan kokeillut (vielä), mutta viime perjantaina ostin juuri värisetin ja ajattelin kokeilla. (: Menee ainakin itsellä ihan paperille kun piirtelen kuitenkin aika ahkerasti, joten toivotaan parasta sitten kynsienkin suhteen. :D Hehee.. Noista sun kynsistä tuli kyllä aivan upeat. !

    VastaaPoista
  7. Vau, todella ihanat kynnet! :)

    VastaaPoista
  8. Ihanat! Mistä ostit nuo värit ? Ja käykö ne siis ihan luonnonkynnelle ja lähtee kynsilakanpoistoaineella? :)

    VastaaPoista
  9. Awesome! You're very talented!

    VastaaPoista
  10. Voiko muka normaaleilla akryyliväreillä 'maalata' kynsiä? :o

    + Aivan ihana blogi!!

    VastaaPoista
  11. Thank you so much! ^.^

    Kiitos kaikille kommenteista!

    Kyselijöille tiedoksi, että akryylimaaleilla voi tosiaan maalata ihan luonnonkynsillekin. Toki pohjalle kannattaa laittaa kynsilakka. Maalausvaiheessa maali on vesiliukoista, ja kuivuttuaan se lähtee helposti pois kynsilakanpoistoaineella.

    Ostin tuon väripaketin muistaakseni Oulun Kärkkäiseltä. Ihan halvax-merkkinen oli, eli hinta pyöri 7-8 euron nurkilla, ja hyvin tuntuvat toimivan! Nyt kaikki akryyliväriostoksille, sen verran mukavaa puuhaa tämä! :D

    VastaaPoista
  12. Mielettömän nätit kynnet!

    VastaaPoista
  13. Äärettömän kauniit kynnet oletkin tehnyt!
    Kiitos taas upeita kuvista ja kiinnostavista linkeitä :)
    Mukavaa päästä itsekkin kokeilemaan, kun tietää mistä tutoriaaleja löytyy.

    VastaaPoista
  14. mistä noita ihme kiekkoja tai laattoja saa missä on eri kuvioita? :) tai tollasseita dotting tooleja yms. kun en mistään oo löytäny :c vai pitääkö netistä tilata :o

    VastaaPoista
  15. Kiitos, Emmi ja Siniusvan!

    Anonyymi tarkoittaa varmaankin leimauslaattoja. Niitä myydään nykyisin Stockmanneilla, mutta nettikaupoissa on laajempi valikoima. Hommaan tarvii kuitenkin vähän muutakin, lukaisepa tuo:
    http://pienikynsiblogi.blogspot.com/2009/01/konad.html

    Tuolta UKK-sivulta (linkki sivun ylälaidassa) löytyy lista muista käyttämistäni nettikaupoista, joista saa myös dotting tooleja.

    VastaaPoista
  16. Todella kauniit kynnet!! :)

    VastaaPoista
  17. Hienot! One-stroke tekniikka on ihana! Olen myös hurahtanut akryyleihin, blogissani (kaninloikka.blogspot.com) jotain esimerkkejä. Tartofraises-blogista on myös ihana kuolata upeita akryyliväreillä toteutettuja kynsiä... ;) Minusta on ihanaa, kun akryylit ovat märkinä vesiliukoisia, koska virheet on helppo pyyhkäistä kynneltä kostealla vanulapulla. Love it! Ainiin, tässä (http://www.youtube.com/watch?v=5OtJS0_7emE&feature=BFa&list=PLE1B82856D556CE94&lf=autoplay) Youtube-linkissä on myös hienoja akryyleillä toteutettuja kynsiä. :)

    VastaaPoista
  18. Todella nätit! Pitääkin itsekin ottaa iseään niskasta kiinni ja ostaa nuo maalit kun jo kauan on pitänyt! Toivottavasti löytyy ihan Tiimarinkin valikoimista :)

    VastaaPoista
  19. Kiitos, shiny!

    @KaniFani: Vau, aika mielettömiä kynsiä tuossa YouTube-linkissä! Pitänee tsiigailla kaikki tekijän videot läpi. Kiitti linkistä! Tartofraises on kyllä myös tosi taitava, ja hienoja on nuo sunki kynnet! :)

    @Fanni: Akryylivärejä löytyy kyllä myös Tiimarista. :)

    VastaaPoista
  20. en tiennykkään että normaali akryyliväreillä voi maalata kynsiin! :o no mulla niitä on muutama joten eiku toimeen (:

    ps. AIVAN UPEAT KYNNET!

    VastaaPoista
  21. Wau, on taas kyllä mielettömän hienot kynnet! :)

    Tekis mieli itekin koittaa tuota tekniikkaa, mutta oon satavarma, että tuo nainen videolla saa sen vaan näyttämään helpolta ja itse saan ainoastaan kamalan sotkun aikaan. :D

    VastaaPoista
  22. Miten nuo akryylivärit kestävät kynsillä? Vaikuttaa todella houkuttelevalta vaihtoehdolta kynsilakalle, koska olen niin hidas kuvioimaan (erityisesti vasurilla), että lakka meinaa aina jämähtää.

    VastaaPoista
  23. @sallasownnailblog ja PaRaDead: Siitä vaan kokeilemaan! Vaikka eihän se varmasti täysin harjoittelematta mene niinku Strömsössä. :D

    @Helsu: Hyvin ne kestää, kun laittaa päällyslakkaa päälle. Akryyliväri pysyy tosiaan juoksevana kauemmin kuin kynsilakka.

    VastaaPoista
  24. Ihanimmat ikinä :)

    VastaaPoista
  25. Miten upeat!! Onko akryyleillä helpompi tehdä kuin lakoilla? Lopputulos on ainakin niin upean näköinen, pitäisiköhän itsekkin hankkia akryylit? :P

    VastaaPoista
  26. @Eve-ning: On helpompi, ne levittyvät paremmin, eivätkä jämähdä niin nopeasti. Suosittelen!

    VastaaPoista
  27. Hi I just came across your blog this morning and I put one of your pictures on my blog because I thought it was so original. If you would like me to take it down I would. I linked your site with a little comment.
    http://glamovision.blogspot.com

    VastaaPoista
  28. @Naomi: I'm honoured! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.