tiistai 17. tammikuuta 2012

Joululahjoja - Christmas pressies

Joulukuun saamattomuus kynsirintamalla johtui tästä projektista: maalasin sukulaisille lahjaksi kynttilöitä. Nuo on ihan Havin peruspöytäkynttilöitä, jotka maalasin akryyliväreillä. Tekniikkana toimi one stroke. Tuo joulutähtimalli on kopsattu netistä löytyneestä kuvasta, ja ruusukuvioonkin otin aika pitkälti vaikutteita netistä, mutta köynnöskuvion suunnittelin itse. Joulutähtikynttilät päällystin ennen maalausta glitterjauheella, mutta se ei valitettavasti näy kuvassa.

Maalaaminen oli tosi kivaa, ja olen tuloksiin erittäin tyytyväinen.
Ja selvisin joululahjoista halvalla! :)





I didn't get much done on the nail front in December, and the reason is this: I wanted to give some hand-painted Christmas presents for my relatives. These are ordinary candles that you can get from any shop, and I painted them using acrylic colours and one stroke technique.
I more or less copied the poinsettia design from a pic I saw online, and also the rose design was heavily inspired by other designs, but the one with the leaves is my own invention. The poinsettia candles are covered with glitter powder, but unfortunately it doesn't show in the picture.

Painting these was a lot of fun, and I was very pleased with the outcome. And what's more important, I didn't have to spend much money on my Xmas pressies this year! :) 

38 kommenttia:

  1. Vau!! Olisin varmaan liikuttunut kyyneliin jos saisin joululahjaks jotain tällästä!;D mahtavia:)

    VastaaPoista
  2. Älyttömän hienoja!

    VastaaPoista
  3. Onko kauniimpia!? Ei, voin sanoa... Ihan normaaleillako akryyliväreillä maalasit? Ei herranjumala, mitä ihanaa värien käyttöä... Rakastuin!!

    VastaaPoista
  4. Upean näköisiä kynttilöitä, vaudevau...Oisi ollut kyllä ihana saaha ite noin upeen näkösiä kynttilöitä.
    Hyvä, vihdoi tuli uus postaus sulta, oon odotellukki :)

    VastaaPoista
  5. tosi hienoja! ;o

    VastaaPoista
  6. Siis voiks noita ihan normaalisti polttaa, ettei siitä maalista lähe mitään myrkkyhöyryjä sitten kun se palaa? :D

    Upeita maalauksia kyllä! :)

    VastaaPoista
  7. Oijoi! Onpas aivan älyttömän hienoja, vitsit kun itsekin osaisi! Samaa mietin kuin Crayon, että onko nuo varmasti täysin turvallisia polttaa?

    VastaaPoista
  8. Kehtaako noita polttaa edes? Tosi upeita! Oot tossa näköjää kyllä aika hyvä :)

    VastaaPoista
  9. Mielettömän upeet joululahjat! Itse tehty on aina paras. :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommenteista! Käytin ihan tavallisia akryylivärejä. Kynttilän pinta oli liukas, eikä ensimmäinen kerros tarttunut kunnolla, mutta toinen kerros jo tarttui. Tämä teki tietysti hommasta vähän työläämpää.

    Ja nyt on pakko myöntää, että mahdolliset myrkkyhöyryt eivät edes käyneet mielessä, sillä monilla sivustoilla neuvotaan käyttämään juurikin akryylejä kynttilöiden koristeluun. Vähän kun nettiä kaivelee, niin asiasta näyttää löytyvän ristiriitaista tietoa:

    "When burning, the acrylic paint will melt along with the candle wax. It will not burn. When the candle is spent, throw away the candle stub along with any leftover paint. The acrylic paint from the candle will not smell or stain, and it is non-toxic."

    Mutta toisaalla:

    "The fumes released are not really safe to have -- acrylic is a polymer plastic. [...] I suppose that acrylic paint on a large thick candle which is not going to burn all the way through would be a safe enough surface for a painted candle -- but certainly not tapers!"

    Eli en ossaa sanoa. Mutta voihan näitä käyttää vain koristeinakin, jos homma epäilyttää.

    VastaaPoista
  11. Todella kauniita! :)

    VastaaPoista
  12. WAU

    nyt jäin ihan sanattomana vaan tuijottamaan noita. en voi uskoa että joku pystyy tekemään käsin jotain tollasta, jos näkisin noi jossain kaupassa nii olisin IHAN varma että noi on jotain tarroja tai koneella tehty tai jotain! en voi muuta sanoa kuin että sä oot ihan USKOMATTOMAN taitava ja WAU!

    VastaaPoista
  13. Siis mikä idea! Tota vois kokeilla ens jouluks :)

    VastaaPoista
  14. WOW siis ite oot kaikki maalannu? o_o Ihan sairaan hienoja, näyttää ihan joltain kaupassa tehdyiltä! Ihan kivahan se ois jos itekki osais noin hienosti maalaa... xd

    VastaaPoista
  15. Uskomattoman hienoja ! :)

    VastaaPoista
  16. Tuo keskimmäinen on äärettömän kaunis!

    VastaaPoista
  17. Upeita!!
    voisitko tehdä tuton tai vaan kertoa tuosta one strone tyylistä?
    olen netistäkin ettinyt, mutta kun ei löydy niin ei löydy..

    VastaaPoista
  18. Kiitos kaunis kaikille. :)

    @Just somebody: Kirjoititko hakusanan varmasti oikein? Youtubesta löytyy kyllä tutoriaaleja aiheesta, laita hakusanoiksi vaikka "one stroke tutorial" tai "one stroke painting".

    Tässä on esimerkiksi yksi tutoriaali:
    http://www.youtube.com/watch?v=hyi-Y2ATjoA

    VastaaPoista
  19. muuten hienot, mutta on ihan tyhmää että teet nykyään vaan one stroke tekniikalla kynsiä. mulla ja varmaan aika monella muullakaan ei oo siihen mahdollisuutta, joten toivoisin että tekisit muutakin kun one stroke tekniikalla!

    VastaaPoista
  20. @Anonyymi: Olen tehnyt vasta kolmet one stroke -kynnet, ja tarvikkeet tähän tekniikkaan saa halvemmalla ja helpommalla kuin esim. leimausvälineet. Tarvitset vain litteän siveltimen ja akryylivärisetin. Mutta kritiikkisi on huomioitu. :)

    VastaaPoista
  21. nyt tulee sitten -todella- tyhmä kysymys,mutta ... mistä niitä akryylivärisettejä voisi ostaa,tai mistä olet omasi ostanut? :D

    olen jo kauan taiteillut kynsilakkojen kanssa,ja tekisi itsenikin jo mieli kokeilla jotain muuta,ja nuo akryylit ovat alkaneet kiinnostamaan melko suurissa määrin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akryylivärejä myydään kaikissa hyvinvarustelluissa marketeissa, Tiimarissa, kirjakaupassa... Mulla on sellainen 12 tuubin perussetti (merkkiä Reeves), ja lisäksi olen ostanut muutaman isomman putelin Tiimarista (Déco).

      Ala ihmeessä kokeilemaan, näillä on paljon helpompi taiteilla kuvioita kynsiin kuin kynsilakoilla!

      Poista
  22. Tuota millaset siveltimet sulla on maalailuihin? Itse kun yritän maalata kynsiin Suomalaisesta Kirjakaupasta ostetuilla akryyliväreillä, niihin jää siveltimen jälki siihen keskelle. Ja kun yritin tuota one stroke -tyyliä, nii eheeei se onnistunu alkuunkaan. :) Monia eri siveltimiä oon kyllä kokeillu, joten oon miettiny että onko se niissä väreissä vika. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko mahdollista, että tekisit postauksen siveltimistä? :)

      Poista
    2. Sori, nyt en oikein käsitä että mihin keskelle se siveltimen jälki jää. :) Värejä voi esim. kokeilla ohentaa vedellä, jos ne ovat liian paksuja. Ja one stroke -tekniikassa parhaiten toimii sivellin, joka on n. 5 mm leveä ja aika ohut.

      One stroke -tekniikkaa kannattaa kuitenkin ensin harjoitella isommalla siveltimellä ihan paperille. Helpommin oppii, kun ei heti ala pipertämään kovin pientä jälkeä. :)

      Mutta minäpä laitan harkintaan tuon ehdotuksen sivellinpostauksesta! Toivottavasti tästä oli edes vähän apua.

      Poista
    3. Anonyymi3/2/12 09:30

      Sepä se just on, kun paperille onnistuu todella hyvin, mutta kynnelle kun yrittää niin siihen maalin keskelle jää sellanen "ura" siveltimestä. :D Ja tosiaan aika useasti tullu harjoteltua kuitenki paperille, mutta kynnelle se ei vaan onnistu. :D Mutta kiitos vastauksestasi! :)

      Poista
  23. Sama ongelma mulla kun edellisellä, eli jää siveltimen jälki rumasti keskelle. Ja tämä käy sekä kirjakaupasta että CesarsShopista ostettujen akryylimaalien kanssa :S Ja sivellin on Cesarsilta myös. Enkö vaan osaa?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole CesarsShopin akryylimaaleista tai -siveltimistä kokemusta, mutta ongelma voi tietysti olla myös käyttäjässä. :D Kannattaa katsella YouTuben one stroke -tutoriaaleja ja harjoitella. Ks. myös tuo mun edellinen vastaus.

      Poista
  24. Todella hienoja!
    Ootko ikinä tilannu amazon.uk'sta kynsijuttuja? Oon miettiny, että ku ne kynsijutut on siellä nii halpoja, nii onkoha niissä jotain vikaa? Jos oot tilannu, oliko ne hyviä? Kiitos jos vastaat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ainoastaan tilannut Amazon.comista Bundle Monsterin leimauslaattoja (jotka ovat kyllä hyviä), mutta tuota brittiversiota en ole käyttänyt. Eiköhän siellä suurin osa liene ihan kelpo tavaraa.

      Poista
  25. ei ihmis kädellä pysty tollaseen ainakaan mä!??!

    VastaaPoista
  26. Anonyymi5/3/12 11:39

    Voi että kun on kauniita. Tuo ruusu on minunkin lemppari

    VastaaPoista
  27. Toivon,että teet työksesi käsilläsi jotain yhtä kaunista. Noilla lahjoilla kaikki on mahdollista. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole käsityöläinen, mutta voishan sitä ens joulun alla lähteä näitä myymään vaikka torille. :)

      Poista
  28. todella kauniita kynttilöitä

    VastaaPoista
  29. www.bonzainails.suntuubi.com

    VastaaPoista
  30. En yleensä kommentoi, mutta nyt on pakko. Ihan järkyttävän hienoja maalauksia ! Ja mikäs sen parempi lahja, kun itse tehty !? ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.