torstai 20. tammikuuta 2011

Suuri kuivatuskoe - The Great Quick-Dry Experiment

Annan yleensä kynsilakan kuivaa ihan itsestään. En ole kokeillut muita pikakuivattajia kuin Trindiä, ja siitä on huonoja kokemuksia, se sai kynsilakan kuplimaan. Nyt kuitenkin tein tilauksen
Yves Rocherilta (tilaan sieltä aina kun ilmaislahjat ovat tarpeeksi hyviä :D) ja tilasin samalla heidän pikakuivattajansa.

Päätin suorittaa kokeen siitä, mikä kuivatuskeino on paras. Lakkasin neljään sormeen paksun kerroksen lakkaa. Yhden kynnen annoin kuivua itsestään, yhden laitoin kylmään veteen, yhteen laitoin tipan pikakuivattajaa ja yhtä puhalsin hiustenkuivaimella (tähän hommaan on olemassa tietysti myös ihan omia puhaltimia). Minuutin välein törkkäsin kynsiä veitsellä, ja katsoin kuinka suuri jälki lakkaan jäi.

Ja tulos oli seuraavanlainen:
 • Ehdottoman ykkössijan sai puhallin. Kynsi oli lähes kuiva viiden minuutin jälkeen.
 • Toiseksi paras vaihtoehto oli pikakuivattaja. Kynsilakka kuivui kuitenkin vain pikkuriikkisen nopeammin kuin siinä kynnessä, joka kuivui itsestään
 • Kolmanneksi tuli siis itsestään kuivunut kynsi.
 • Neljännelle ja huonoimmalle sijalle jäi kylmä vesi. Lakka pysyi ihan pehmeänä koko 5 minuutin ajan, eikä kuivunut juuri ollenkaan.
Pikakuivattajissa on tietysti eroja. Olisi  kiva kuulla, jos joku omistaa useamman ja on vertaillut niitä keskenään. Laittakaa kommentteja tulemaan!


Usually, I just let nail polish dry all by itself. I've only tried one quick-dry polish (by Trind), and it didn't work at all. It made the nail polish go all bubbly. Now I ordered a quick-dry fluid from Yves Rocher, and decided to conduct an experiment on different drying methods.

I applied a thick coat of nail polish on four nails. I let one nail dry by itself, dipped the second nail into cold water, put a drop of quick-dry fluid on the third nail, and used a blowdryer on the final nail. Every minute, I poked the nail polish with a knife and looked at the marks. The results were as follows:
 • Definite number one was the blowdryer. The nail polish was almost completely dry after five minutes.
 •  Second place went to the quick-dry fluid. However, it was only slightly better than nothing at all.
 • On third place was the nail that dried by itself.
 • The worst method was the cold water. The polish remained completely soft throughout the five-minute period.
Obviously there are differences between different quick-dry fluids. If someone has compared different brands, please share your knowledge and leave a comment!

20 kommenttia:

 1. Tykkään eniten pikakuivattajista, jotka voi laittaa suoraan märän kynsilakan päälle. Esim. Seche Vite on huippua, sillä se kuivattaa kaikki lakkakerrokset hetkessä ja on tietysti myös samalla varsin hyvä päällyslakkakin. Harmi vaan, että se on melko kallista ja paksuuntuu turhan nopeasti pullossa. Parempaa ei ole kuitenkaan tullut vastaan, joten Sechella mennään! :) Kaikki muut kokeilemani pikakuivattajat ovat sarjassa "ihan ok", eli sama lopputulos, olipa kyseessä halpa tai kallis tuote. Esim. OPI:n Drip Dry (?) oli aika huonoa, enkä tykännyt yhtään siitä pipetistä.

  VastaaPoista
 2. Seche Vitellä mennään. En ole tosin monia muita kokeillut, yhtä Essien ja yhtä OPIn mutta kumpikaan ei mielestäni kuivattanut mitenkään nopeasti. Kuivatustippojakin olen kokeillut, en oikein osannut tottua niihin ja eivät mielestäni toimineet kauhean hyvin. Seche Vite ei ole toki täydellinen, koska tosiaan paksuuntuu helposti ja siihen on lisättävä Seche Restore-ohentajaa aina välillä ja jotenkin pullon malli on hankala mielestäni. Joidenkin lakkojen kanssa tapahtuu myös ylimmän lakkakerroksen kutistumista Seche Viten kanssa. Mutta itselläni ei ole kärsivällisyyttä odottaa kuivumista kauan, joten siksi käytän sitä aina ja joka kerta kun lakkaan kynteni.

  VastaaPoista
 3. VIHDOIN joku tekee tämäntyyppisen postauksen! :) Vielä kun joku vertailis pikakuivattavia. Seche Vite käytössä nykyään tääläkin! Nopea ja toimii!

  VastaaPoista
 4. Itse en ole kokeillut muita pikakuivattajia kuin Mavalan Mavadryta ja on ainakin mulla hoitanut hyvin asiansa! Enkä kyllä ihan heti uskalla vaihtaa muuhun. Tämä tykkää kovasti. :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on nyt käytössä Ceasar's secretin oma pikakuivattaja. Tää on musta toimiva. Myös Seche on ollut mulla käytössä, mutta en osaa sanoa kumpi toimii paremmin. Molemmat toimii hyvin. Pitäis tehdä tuollainen testi että osais sanoa. :)

  VastaaPoista
 6. odotan yver rocherilta tilausta kiitos mun mummini joka on ollu tilaaja nii pitkää ku muistan ja no siitä sitte sai niitä tilaaja palkintoja ku tilas jotai ja päätin tilata ton kynsilakan kuivattajan ja kynsilakan poistoainetta ja jotai muuta pikku sälää..
  olis iha jees tietää et oliks toi yves rocherin hyvä vai jäikä kupliksi tai ei meinannu kuivuu ?

  VastaaPoista
 7. Mul on Sally Hansenin Insta-Dri speed dry dropsit käytössä, mut en tykkää niistä yhtään; pipetti annostelee ihan liian isoja tippoja kynnelle, joten aine levii ympäri sormia ja iho jää tosi öljyseks ja käsiä saa pestä pikakuivattajan käytön jälkeen useita kertoja... Pääsee helpommalla kun antaa lakkojen kuivua vaan itestään.

  VastaaPoista
 8. kiva tietää ~
  tästä lähtien rupeenki föönaa kynsiä XD

  VastaaPoista
 9. Miten mun mielestä toi 5 minuuttia kuulostaa tosi pitkältä ajalta... Mulla on Nubarin Diamonttia ja veikkaisin että se kuivuu 2-3 minuutissa.

  Ja näköjään nailphile vahvistaa. 3 minuutin päästä lakka konadoitavissa: http://thenailphile.blogspot.com/2009/04/nubar-diamont-testing-and-two-colored.html

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kommenteista! Näyttää tuo Seche Vite olevan suosituin merkki. Pitänee joskus kokeilla.

  @Missu: Ei se kuplinut, mutta ei nyt niin hirveän tehokaskaan ollut, kuten postauksessakin kirjoitin.

  @Yolanda: Laitoin tahallani oikein paksun kerroksen lakkaa, että saan eroja näkyville. Mutta voihan se Nubar olla tietenki tehokkaampaa ku joku Yves Rocher. :)

  VastaaPoista
 11. Seche Viteä minäkin suosittelen :) Poshe toimii yhtä hyvin, mutta pidän Sechen siveltimestä enemmän. Kaikki kerrokset kuivuu alle minuutissa kosketuskuivaksi ja muutamassa minuutissa täysin kuiviksi. Ebaysta saa edullisesti.

  VastaaPoista
 12. ihan näin btw mikä ois parasta päällyslakkaa? mulla on jotain sellasta mikä ei kuivu kunnolla ikuisuuteen ja siks vaan sotkee...:( haluisin jotain kunnollista, mut ei mitään kauheen kallista kuitenkaan...

  VastaaPoista
 13. @Myy: Kiitos eBay-vinkistä! Laitoin jo tilaukseen. :)

  @Anonyymi: Ite en oo huomannu päällyslakoissa kovin suuria eroja, halvat merkit on toiminu mulla ihan hyvin ja kuivunu nopeasti. Oon käyttäny mm. Lumenen Quick & Chic -lakkaa sekä Rimmelin päällyslakkoja.

  VastaaPoista
 14. Ihana tää sun blogis, tykkään seurailla (:

  Mites muuten, ootko käyttäny oriflamen kynsilakkoja? Mä mietin että kannattaisko ostaa.
  Olis sellanen pullo, jossa olis Aluslakka & Päällyslakka yhdessä.

  VastaaPoista
 15. @Anonyymi: Kiitos kaunis! :) En ole Oriflamen tuotteita käyttäny, en valitettavasti osaa neuvoa.

  VastaaPoista
 16. Mulla on ollut Poshea, Seche Vitea, OPIa, Rediä ja nyt seuraavana kokeiluvuorossa Sally Hansen. Poshe ja SV toimivat loistavasti, mutta molemmat paksuuntuvat todella ikävästi, kun lakkaa on puoli pulloa ja vähemmän jäljellä. Redi ei ollut ollenkaan mieleeni ja OPIkaan ei toiminut minusta yhtään. Sally Hansenista kuulin, että olisi loistavaa tavaraa eikä paksuuntuisi. Tätä en ole siis vielä kokeillut, sillä Poshea on vielä jäljellä. SH odottaa kuitenkin hyllyssä vuoroaan, odotukset ovat korkealla. :P

  VastaaPoista
 17. Mavalan Mavadry on niin hyvä, että en edes halua lähteä kokeilemaan vielä muiden merkkien pikakuivattajia. Lakka on minuutin jälkeen kosketuskuiva ja antaa kauniin kiillon kynnelle.

  VastaaPoista
 18. Oi. Pieni lakkapuhallin olisi kiva :)

  VastaaPoista
 19. Mulla on Mavalan Minute quick finish lakkaa, maailman parasta!

  VastaaPoista
 20. Mavalan Mavadry suihkutettavana versiona on käytössä tällä hetkellä. Kuivattaa ja antaa kiiltoa mukavasti. Plussaa siitä, että painepullossa oleva tökötti ei sotke leimauksia, mutta toisaalta suihkuttaessa puolet menee hukkaan... Tätä käyttäessä kannattaa käyttää ensin päällyslakkaa ja sitten suihkuttaa kuivattaja. Ennen sai Suomesta jostain verkkokaupasta, mutta ei saa enää. Löysin nykyiset pulloni Tukholman reissulta Åhlensilta... ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.