keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Käsien hoitoa

Ajattelinpa kertoa teille, miten hoidan käsiäni, vaikka ne ei nyt olekaan kovin kummoisia toimenpiteitä.

Pesun jälkeen laitan yleensä aina maailman parasta käsivoidetta, Vaseline Intensive Care, Healthy Hand & Nail. Voide on hyvin kevyttä, eli se imeytyy tosi nopeasti ja sitä voi siis käyttää usein. Tuoksukin on mukavan mieto, inhoan rasvoja jotka haisee joltain eltaantuneelta mummojen hajuvedeltä... Voiteen pitäisi hoitaa myös kynsiä, mutta tätä vaikutusta mulle tuskin tulee, sillä kynnet on aina n. 8 kynsilakkakerroksen alla piilossa.


Kynsinauhoille mulla on kahdenlaista tuotetta, Mavalan kynsinauhaöljy ja saman merkin kynsinauhavoide. Molemmat tuotteet ajaa saman asian, eli oikeastaan tarvitsisi vain toisen. Kynsinauhoja kuuluisi kai rasvata joka ilta nukkumaan mennessä, mutta en ihan aina muista/jaksa, eli laitan näitä aina silloin tällöin. Epäsäännölliselläkin käytöllä on kyllä vaikutus: ei tule enää niitä kivuliaita kynsinauhojen repeämiä tai piikkejä. Ja kai ne kynnetkin kasvaa terveempinä, luulisin.


Öljy levitetään samanlaisella siveltimellä kuin kynsilakka, kun taas voide otetaan suoraan tuubista. Makuasia varmaan, kummasta levitystavasta tykkää enemmän. Kummatkin tuotteet on aika voimakkaan hajuisia, mutta öljy ehkä hieman siedettävämpi, voide nimittäin haisee ihan sääskimyrkylle. Eli jos romanttisia iltoja meinaa viettää, niin kannattanee jättää niinä iltoina kynsinauhat voitelematta... ;D Mut toisaalta, pysyypä hyttyset pois häiritsemästä.

Lisäksi kuorin käsiä aina joskus (lue: ehkä kerran vuodessa) oliiviöljyllä ja sokerilla. Eli kämmenelle loraus oliiviöljyä ja puoli teelusikallista sokeria. Seoksella hierotaan käsiä jonkin aikaa, jonka jälkeen kädet pestään saippualla ja lopuksi laitetaan vielä käsivoidetta. Ja kylläpäs tulee sileät kädet, kuin vauvan pylly.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.