maanantai 30. heinäkuuta 2012

Laitonta kopiointia - Copyright violation

Sain juuri tietää, että Cristalnails-blogissa on suoraan minun blogistani kopioituja postauksia. (Kiitos ilmoittajalle!) Blogissa oli myös muualta kopioituja tekstejä ja kuvia. Tämä on räikeä tekijänoikeusrikkomus, ja aion tehdä asiasta ilmoituksen, mikäli kopioitu materiaali ei poistu sieltä välittömästi.

I just found out that Cristalnails blog contains posts that are directly copied from my blog, and from other blogs as well. This is a copyright violation, and I am going to report the matter if the copied material isn't immediately removed.

24 kommenttia:

 1. Jonkun toisen ylläpitämään blogiin kuviesi ilman lupaa postaaminen on kyllä tosiaan väärin (useimmiten nämä blogit ovat vain taloudellisen hyödyn tavoittelijoiden ylläpitämiä - mainostajat, AdSense-hamuilijat yms.), mutta mitä muuten ajattelet lukuisista Tumblr- ja Pinterest-tileistä, jonne ihmiset liittävät kuviasi? Kysyn tämän kanssakynsibloggaajana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole oikein perillä kyseisten sivustojen toiminnasta, joten en osaa nyt valitettavasti vastata tähän mitään.

   Poista
 2. Toi on kyllä tosi ärsyttävää. Onneksi toi bloggaaja ei sentään väitä niitä omakseen.

  VastaaPoista
 3. Vähänkin kun selaa taaksepäin blogia, huomaa että kyllä siellä väitetään kokonaisia kopioituja postauksia omiksi. Vasta viimeisimmissä "bloggaaja" on siirtynyt pelkkiin kuvarykelmiin koko postausten kopioinnin sijaan. Lievästi kusipäistä toimintaa, etten sanoisi.
  Tumblr- ja Pinterest-tileissä kuvista löytyy lähde ja linkki alkuperäiseen postaukseen, siinä en näe mitään pahaa. Pitänee itsekin alkaa lisätä vesileimat kuviin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottomasti vesileimojen kannalla ei yksistään alkuperäisen lähteen selvittämiseksi, mutta myös käyttäjäystävällisyyden vuoksi - joku, joka ei ole ehkä koskaan kuullutkaan blogistasi, ja joka törmää kuvaan ehäk juurikin Tumblr-postauksessa pystyy aina googlettamaan vesileiman perusteella kuvan alkulähteen.

   Poista
  2. Totta. Mulla ei vaan ole Photoshopia eikä muutakaan kuvankäsittelyohjelmaa, jolla vesileimat kuviin saisi, ja tässä asiassa oon myös täysin kädetön, kun koskaan en ole vesileimoja mihinkään laittanut. Nytkin vaan oletan että kai siihen hommaan jonkin kuvankäsittelyohjelman tarvitsee :) nykyisin olen muokannut kuvia iPhotolla, josta löytyy tarvittavat säädöt (eli lähinnä rajaus ja valotuksen/värien säätö).

   Poista
  3. Hei Emma, kokeile PhotoFiltreä; ilmainen ja saa suomenkielisenä myös. Sillä saa vesileiman, kehyksiä ym.

   Poista
  4. okei, kiitos vinkistä!

   Poista
  5. ...eiku hitto, ei tuota ohjelmaa saa Macille >:(

   Poista
 4. mulla ainaki on blogissa silleen että oikeapuoli nuolesta "ei toimi" niin on ainakin vähän vaikeampaa kopioida kuvia :)

  VastaaPoista
 5. No huh! Onpa törkeetä. Ei tolla "bloggaajalla" taida olla mikään juttu omaa.

  VastaaPoista
 6. Kävin läpi koko blogin, aika törkeä tapaus.
  Kopiointia on harrastettu jo pisemmän aikaa, tekstit on suoraan otettu toisista blogeista ilman minkäälaista mainintaa/viitettä alkuperäiseen lähteeseen. Kuten Emma mainitsi, pelkkiin kuvarykelmä- postauksiin on siirrytty viimeisimpien kohdalla. Mutta ei nekään mene oikein, ei löydy lähdeviittauksia ym. Ne lienevät kopioitu jostain samassa järjestyksessä, mahdolliset tekstit poistettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsokaa ko. bloggaajan muita blogeja, ei taida olla "omaa" tuotantoa mikään niistä. Yksi blogi on hm... hieman ehkä kyseenalaista materiaalia ...

   Poista
 7. on kyllä törkeää tollanen toiminta ,miten joku kehtaa

  VastaaPoista
 8. Kauheeta! mun järki ei riitä ymmärtämään mitä hienoa ton "bloggaajan" mielestä tossa kopsaamisessa on, eikä varmaan monen muunkaan. ihan oikeesti, kokonainen blogi täynnä kopioituja postauksia - mihin tää maailma on menossa?

  VastaaPoista
 9. mihin tämä maailma on menossa... Törkeää! ihan sanattomaksihan tässä menee.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille tuesta! Cristalnails-blogin pitäjä ei ole vastannut kommenttiini, joten tein juuri äsken tekijänloukkausilmoituksen Googlelle. Toivottavasti blogi saadaan poistettua.

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti tuollaiset blogit tosiaan saadaan poistettua. Todella ikävää moinen käyttäytyminen.

  VastaaPoista
 12. on kyllä ihmisillä pokkaa! ärsyttävää tuommoinen! itse olen toki käyttänyt toisten kynsiideoita, mutta aina ilmoittanut keneltä olen ne saanut ja mistä osoitteesta, enkä koskaan pitänyt niitä ominani! tuollainen on törkeää! tosi ikävää...

  VastaaPoista
 13. vielä kommenttiini viitaten, kuvien kopiointi pitäisi olla semmoinen joka pitäisi kaikille olla selkeää, että siitä kysytään, ja se on laitonta myydä omana....

  VastaaPoista
 14. Että joku kehtaa, suoraansanottuna ihan hemmetin törkeetä ! Toivottavast sen blogi poistettas ja nopeesti !

  VastaaPoista
 15. Täytyy olla sen bloginpitäjän harvinaisen tollo, kun on kesäkuussa julkaissut sun blogikirjoituksen jossa toivotat hyvää ystävänpäivää! :D Muutenkin aivan idioottimaista touhua toi kopioiminen...toisilla ei vaan oma mielikuvitus riitä >:|

  VastaaPoista
 16. eivät ole ainakaan vielä poistuneet kyseiset sivut...

  VastaaPoista
 17. Hyi miten ärsyttävää touhua! Itteä ainakin niiiin ärsyttäis jos löytäisin netistä jotain, mitä mä oon tehnyt, jota joku muu väittää omakseen.. Huhhuh mitä touhua.. Toivottavasti saadaan poistettua tommoset sivut...
  http://dancingwiththenails.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.