torstai 11. maaliskuuta 2010

Pettynyt eBayhin - Disappointed in eBay

Olen nähnyt muiden bloggaajien mahtavia ja älyttömän halpoja saaliita eBaysta, niin päätinpäs kokeilla itsekin. Rekisteröityminen eBayhin ja PayPaliin oli helppoa, ja sitten aloin vain tilailemaan. Tein aluksi kolme tilausta: nail art -lakkoja (24 kpl hintaan 11 euroa ja risat), nail art -siveltimiä (15 kpl alle kolmella eurolla) ja Konad-levyjen halpoja kopioita (6 kpl reilulla 7 eurolla). Täytyy sanoa, että nämä tuotteet oli aikamoinen pettymys, enkä taida enää tämän jälkeen yrittääkään tilata mitään.


Nail art -lakoista ainakin kahdeksan (siis kolmasosa) oli viallisia: pensseli oli ihan käyrä tai se oli pudonnut kokonaan lakkaan, eikä kynäkärjetkään toimineet kaikissa: lakkaa pursusi yli äyräiden. Ja vaikuttaa siltä, ettei pensselit pysy paikallaan kovin hyvin niissä lopuissakaan, jos ei ole varovainen. En kuitenkaan palauttanut lakkoja, sillä ajattelin, että voin käyttää niitä erillisillä siveltimillä, joita myös tilasin. Ne vaikuttivat itse asiassa ihan laadukkailta, ainakin näin ensi silmäyksellä.


No, ne leimauslaatat sitten. Niillä ei tehnyt yhtään mitään! Kaiverrukset eivät olleet tarpeeksi syviä, joten kun lastalla vetäisi ylimääräiset lakat pois niin koko kuva lähti siinä samalla. Nämä aion kyllä palauttaa. Taidan luottaa vain aitoon Konadiin tästä lähtien, näköjään halvalla ei saa hyvää!
Ärrin murrin.

EDIT. No nyt tuntuu olo suht tyhmältä. :D Kiitoksia kommentoijille, jotka kertoivat, että laattojen päällä on ohut muovikalvo, joka pitää ensin poistaa. Enhän minä ollut sitä huomannut, eikä tuotteen mukana tullut mitään ohjettakaan. Nyt ne toimii, mutta ei jälki ole siltikään ihan yhtä tarkkaa kuin Konadin levyissä. Niin, ja tietenkin ehdin jo myyjällekin lähettää vihaista postia... :) Mutta ehkä nuo pelkät nail art -lakat ansaitsee tämän tuohtumuksen, eli taidan jättää postauksen paikalleen...

EDIT 2. Okei, on nuo levyt ilman muovikelmuakin oikeasti huonoja. Kuvista tulee ihan suttuisia. Ongelma on ehkä päinvastainen kuin aluksi luulin: kaiverrukset on liian syviä, jolloin niihin jää liian paksu kerros lakkaa, ja sitten se leimattaessa suttaantuu. Pitäkää tunkkinne.


I've seen other bloggers order really cheap products from eBay, so I decided to give it a go myself. Registering in eBay and PayPal was easy, and all I had to do then was to start ordering. I started with three different products (all with Buy Now -option): 24 nail art polishes (about 11 euros), 15 nail art brushes (less than 3 euros), and 6 stamping plates (about 7 euros). The products were so disappointing that I think my eBay days are now over.

8 out of the 24 nail art polishes were faulty. The brushes were crooked or missing completely, or the pen tips didn't work: the polish kept gushing out. And it seems that the brushes are not that firmly attached in the remaining polishes, either. But I decided to keep these, since I thought I could use them with separate nail art brushes, which I also ordered. And they seemed to be quite ok, surprisingly.

The stamping plates, then. The engravings were way too shallow: when the excess polish was scraped off, so was the whole image. Completely useless! I'm definitely going to return these. I guess I'll only trust the authentic Konad from now on. Grrrr!

EDIT. Well, now I feel really stupid. :D Thanks for the people who commented and told me that there's a thin plastic film covering the plates.
I hadn't noticed them, and there were no instructions in the package either. And of course I already sent angry e-mail to the seller... :) Now the plates work, but the images are still not as sharp as with Konad. Anyway, I guess the nail art polishes alone deserve this indignation, so I'll leave this post in the blog. :)

EDIT2. After some testing, I realised that the plates really suck, even without the plastic films. The stamps become smudgy. The problem might be exactly the opposite than first thought: the engravings could be too deep, so the layer of polish remaining in them is too thick. That's why it smudges when stamped. I give up.

35 kommenttia:

 1. Muistithan repiä feikkilaattojen päällä olevan muovin pois? Itse en aluksi sitä älynnyt ja surkuttelin tuotteen toimimattomuutta, kunnes Charming Nailin blogista luin, että näissä feikeissä on sellainen miltei huomaamaton muovikalvo päällä. Johan alkoi homma toimimaan! :D

  VastaaPoista
 2. Totta! Minäkin unoihdin repiä ne ohuenohuet kalvot pois. Siitä huolimatta osa kuvista ei välttämättä toimi (itselläni 11 laattaa joissa yht ainakin 4 täysin toimimatonta .eli liian matalaa kaiverrusta). Nail art lakoissakin parissa sama homma.. siis käyrä suti. Ne nokat saa osassa toimimaan purkin pohjassa olevalla neulalla sörkkimällä (toosi hidasta ja rasittavaa hommaa). Silti parista viallisesta huolimatta, suurinosa kaikesta E-bay hömpästä on toiminut ja ollaan voiton puolella silti.. Mutta tsemppiä näiden kanssa :)

  VastaaPoista
 3. That's too bad.. Just in case, check those plates, because some of them have plastic film on them. I had also trouble with them,i was so angry, but than i read instructions, where it said on the last line: remove film prior use :D

  VastaaPoista
 4. Voi ei!!! :D :D
  Enpäs tietenkään moista huomannut. Ja ehdin jo lähettää myyjällekin vihaista postia. D'oh. :) Kiitoksia neuvoista, alan kokeilemaan toimiiko ne nyt. :)

  VastaaPoista
 5. Itsella on noi Hong Kong feikki laatat ja olen tyytyväinen niihin. Nii se kalvon tosiaan pitää irottaa, tossa sinun kuvassakin näy selvästi muovi.

  Nail-art lakoja kans haluaisin joskus tilata sieltä, pitää muistaa olla varovainen. Toivon mukaan ei ne kaikki myyjät myy semmosta. Jos yks - kaks pullo ovat rikkinäisiä se on vielä ok, mutta noin monta.

  VastaaPoista
 6. Are the nail art pens jammed? you might want to try dipping the tips in polish remover to unclog them.

  ~skulda
  skulda.blackheart(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kynien terät eivät ole tukossa, vaan sen terän ympäriltä tursuaa lakkaa. Sen vois kai yrittää tukkia liimalla, sinitarralla tms.

  The tips of the nail art pens are not clogged, but there's polish gushing out from around the tip. I guess I could try and stop it with glue or something.

  VastaaPoista
 8. Fiksua olis tietty myyjältäkin laittaa ohjeet niihin laattoihin... Noi koristelulakat on hauskoja kun niitä myydään huuto.netissä aika hyvällä hinnalla ;) Noh, ei se ole tyhmä joka pyytää vaan... Mä oon nyt tehnyt päätöksen etten huuda Ebaysta enää mitään kiina-kamaa. Niin monta hutiostosta on tullut ja toimituksissa kestää iäisyys.

  VastaaPoista
 9. Juu minäkin ekalla kerralla yritin leimata noilla fauxnadeilla muovit paikallaan ;-) Ja just vastaanotin yhdet kynsilakat joista toinen oli selkeästi käytetty ja puolillaan vaikka piti olla uusia ja avaamattomia... Mutta on eBayssa paljon myyjiä/putiikkeja, joista löytyy kaikkea kivaa ja joiden toimintaan olen ollut tosi tyytyväinen. Kaikkein halvimmat hinnat yleensä ovat epäilyttävien myyjien, mutta niitähän sitä yrittää etsiä :-) Noista Nail Art lakoista olen kuullut sen verran negatiivista etten ole uskaltanut tilata.

  VastaaPoista
 10. For some reason the nail art brushes worked for me pretty well :).

  VastaaPoista
 11. Itse en oo eBaysta mitään tilannut, ja taidampa jättää suosiolla tilaamattakin :D Ainoastaan noita siveltimiä voisin kyllä tilata, kerta hyvin vaikuttivat toimivan. Katsoo nyt, mitä tarttuu helsingistä lauantaina mukaan, kun sinne kavereiden kanssa aijon eksyä :) Ja jos en kaikkea löydä, niin kaipa loput on netistä tilattava :)

  VastaaPoista
 12. Onko nämä Nail Star lakkoja? Mullakin osassa oli käyrä suti ja yhdestä putoili karvat - mutta kun 80 kpl erän tilasin niin osasin siihen varautuakin. Mutta kyllä muakin kismittäsi, jos kolmasosa olisi viallisia! Ihan aiheesta myyjää lähestyt.

  Enamel Art 1000 - nail art lakoista olen tykännyt itse, nekin eBaystä. Teen lähiaikoina vertailun eri nail art lakoista jos siitä olisi apu (ja varoitus).

  VastaaPoista
 13. @Doo: Joo, Nail Star on merkki. Jään odottamaan vertailua innolla. :)


  Ja anteeksi, että jäi sanomatta, mut nää tuotteet on siis kaikki eri myyjiltä.

  * * *

  Just to clarify, all these products are from different sellers.

  VastaaPoista
 14. Harmi, että sun eka eBaykokemuksesi oli negatiivinen :( mulle on tullut sieltä aina vaan tosi hyvää ja laadukasta tavaraa aina kynsilakoista kynsikoristeisiin, koristeet Kiinasta ja lakat Jenkeistä.

  Tosin oon lukenut muista blogeista että noi Fauxnad -levyt olis huonoja, ja kun oli kuviakin eräässä niin eivät kyllä paljoa arvostusta herättäneet - eikä tää missään nimessä herättänyt mussa uteliasta kokeilunhalua :D. Feikki on aina feikki.

  VastaaPoista
 15. Hih, meinasi itelläkin noista feikkilaatoista jäädä muovit repimättä, ihan käsittämättömän tiukat! Mutta muuten ei oo valittamista niissä, en tosin hiiiirveen paljon oo vielä käyttänyt. Ja tilasin semmoset laatat, joissa on yksittäisiä kuvioita, joten ei niin aktiivisessa käytössä edes.

  Määki tilasin nuo lakat viime kesänä. Oon lopulta myynyt ne huuto.netissä melkein kaikki, koska en vaan käyttänytkään :D Joten nyt mulla on n. 20 niitä, ei valittamista vähäisellä käytöllä. Aion silti ostaa laadukkaampia jossain vaiheessa. Noissa oli ihanaa se, että sai monta väriä kerralla ;)

  VastaaPoista
 16. It helps to let the Konad special polish dry a bit before pressing the design onto your nail. Otherwise, it will sometimes "squish out" because the design is too thick. Hope that helps, I have those plates also!

  VastaaPoista
 17. Mä tilasin 6 kpl fauxnad-levyjä eBaystä ja mulla toimivat täysin moitteetta. Eivät ole kylläkään samanlaisia kuin nuo sinun. Ehkä olin onnekas. :)

  r0sie

  VastaaPoista
 18. ittel ainaki noi nail art-kynälakkajutu toimii hyvin. tilain sen 60 paketin ja kaikki on toiminu. harm et sul ei toimi :(

  VastaaPoista
 19. Hi
  Thanks for this post !! I want to buy these plates on e-bay but I haven't do it yet and I am happy after reading your post !!!
  Thanks a lot

  VastaaPoista
 20. Noita lakkoja saa suomestakin edullisesti, looks design.fi mulla on toiminu tosi hyvin, ja joka pullon pohjassa on pieni neulan tapainen terän avaamista varten jos sattuu lakka kuivuun tai muuta.

  VastaaPoista
 21. The polish was gushing out in mine too. i sealed it with the stuff with which you fix leaks in sinks and all that. it worked.

  VastaaPoista
 22. Voisiks kertoo niiden ihme leimasimien käytöstä..??;D

  VastaaPoista
 23. @Inka96: Olen jo kertonut.

  http://pienikynsiblogi.blogspot.com/2009/01/konad.html

  VastaaPoista
 24. Hi.

  You shouldn't give up.
  I first started with those plates way before I got my konad and they worked very well with me (and at the begining I didn't use those special nail polishes).

  Check out my blog or my flickr and see the first manicures that I did with those plates.

  Big hug
  Tânia

  VastaaPoista
 25. mua harmittaa ihan sikana kun olisin halunut tilata noita lakkoja ja siveltimiä ja ehkä "konadei" mutta kun olen alle 18 vuotias niin enpähän pystykkään rekisteröitymään ebayhin oisko jottai muuta paikkaa mistä sais just tommosia ja noin halvalla :o :D

  VastaaPoista
 26. niin ja oliko niissä suuret postikulut?

  VastaaPoista
 27. @ Anonyymi: En kyllä valitettavasti tiedä muuta paikkaa, mistä sais noin halvalla.

  http://www.nail-art-design-euro-discount.com/

  Tuolla on suht halvat hinnat, mutta toimitus kestää kauan, ja itse olen muutenkin pettynyt palveluun, mutta yritä jos uskallat. :)

  VastaaPoista
 28. moijj. hienoi noi sun kynnet. onks "nail art"-kynsilakat vahvoi väriltää, kun jotkut kynsilakat on haaleit eli toosi random shaissea!:D

  VastaaPoista
 29. @Anonyymi: Näissä Nail Star -lakoissa on aika haaleat värit. Ja updeittinä kerrottakoon vielä, että lähes kaikista on nyt tippunut siveltimen karvat pois, vaikka olen käyttäny niitä tosi vähän.

  Mulla on pari Art Club -koristelulakkaa, niissä on vahvat värit, hyvät siveltimet ja tietysti vähän kalliimpi hintakin. :)

  VastaaPoista
 30. Kauanko kesti noiden tuotteiden tulemisessa

  VastaaPoista
 31. @Anonyymi: En valitettavasti enää muista, kauanko kesti.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi2/4/11 13:25

  Tämä saattaa olla vähän tyhmä kysymys, mutta mikä ihme on leimauslaatta ja mitä tarkoitatetaan kaivertamisella? Hienot kynnet tuolla tekniikalla ainakin tuli, niin että voisiko joku selittää, miten sellaiset voi tehdä ja mistä tarvittavat välineet voi hankkia (ja paljonko maksaa)? Toivottavasti joku valaisee asiaa tietämättömälle. Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
 33. @Anonyymi:

  Luepa tuo postaus, niin leimauksen salat selviävät. Tarvikkeita saa nykyisin Stockmanneilta tai vaikkapa Cesarsshopin nettikaupasta.

  http://pienikynsiblogi.blogspot.com/2009/01/konad.html

  VastaaPoista
 34. Anonyymi2/9/11 19:48

  Onko järkevää tilata Huuto.netistä noita 2-Way Nail Art lakkoja?
  Äiti ei hirveesti innostunu ostaa noita eBaystä ku ajatteli et maksais hirveesti ja ei tulis ku yks lakka vaan mukana :d

  VastaaPoista
 35. @Anonyymi: Minun käsitys eBaysta on kyllä muuttunut tämän postauksen jälkeen, eli tilaan sieltä jatkuvasti kynsikoristeita sun muuta, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia. Tuotteiden laatukin on ollut ihan hyvä.

  Mutta nää Nail Starin 2-way-lakat olivat kyllä huonoja, lähes kaikista on tippunut sivellin lakkaan eikä lakan peittävyyskään ole koristelulakaksi tarpeeksi hyvä. Että tuskin tätä samaa merkkiä kannattaa tilata edes huuto.netistä. Mutta käsittääkseni samannäköisissä pulloissa on muitakin merkkejä, eli niitähän varmaan kannattaa kokeilla. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.