keskiviikko 19. lokakuuta 2011

XL-autuutta - XL Bliss


Tästä tulee piiitkä postaus, mutta koettakaa kestää. Mulla on siis tosi kuperat kynnet, joihin ei voi leimata koko kynnen kuvioita Konadin leimasimella. Tai en ainakaan osaa. Olenkin siis haaveillut XL-leimasimesta jo kauan, mutta en ole raskinut tilata sitä Mango Nailsin 30 euron postikulujen vuoksi.

This is going to be a looong post, but try to bear with me. :) My nails are very curvy, and therefore the Konad stamper is next to useless in stamping full nail images on my nails. I have been wanting an XL stamper for a long time, but I haven't been able to afford it due to Mango Nails' 30-euro postage fees.


Yritin tehdä itse isompaa leimasinta silikonista (jota saa rautakaupoista), mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta se ei onnistunut. Joten kuten onnistuneen tuloksen sain aikaiseksi käyttämällä silikonikorvatulppia. Kyllä, luit oikein, korvatulppia. (Luin jostain netistä, että joku oli leimannut jopa liivatteella!) Leimaustulos oli suht hyvä, mutta leimasimessa oli ongelmansa. Silikoni oli niin pehmeää, että se piti muovailla uusiksi joka leiman jälkeen, ja lisäksi lakka tarttui silikoniin. Siksi en käyttänyt tätä keksintöä kovin monta kertaa. Tässä kuitenkin yhdet kynnet, jotka on toteutettu korvatulpilla:

I tried to make my own stamper out of silicone sealant, but despite a number of almost successful tries, it didn't work out in the end.  A somewhat decent result was achieved using silicone ear plugs. (Yes, ear plugs! I even read somewhere that someone had stamped with gelatine!) The stamps turned out relatively good, but the stamper wasn't without problems. The silicone was so soft that it had to be reshaped after each stamp, and the nail polish got stuck in the silicone. So I didn't use it many times. However, here is one mani made with ear plugs:Sitten muutama viikko takaperin huomasin, että myös Chez Delaney myy XL-leimasimia (vain 5 euron postikuluilla), mutta ne olivat valitettavasti loppuneet varastosta. Viime viikolla niitä tuli sitten vihdoinkin lisää, ja sain tilattua itselleni yhden. Ja se on ihan mahtava! Leimauspään materiaali on paljon pehmeämpää kuin Konadin leimasimessa ja kokokin on tietysti isompi, joten leimaus onnistuu helposti vaikka kynnet olisivat kuinka käyrät.

Then, a few weeks ago, I discovered that also Chez Delaney sells XL stampers (postage fees being only 5 euros), but they were out of stock. Then finally last week I was able to order one for myself. And it rocks! The material is a lot softer than in the Konad's version, and of course the size is also bigger, so the stamps turn out good no matter how curvy the nails are.


Huomasin lisäksi, että XL-leimasin selviytyy ongelmitta myös eBaysta tilaamieni fauxnad-laattojen leimoista. Niiden kaiverrukset ovat niin syvät, että Konadin leimasin tekee leimoista pelkkää suttua, sillä lakkaa tulee niin paksu kerros. Pystyn siis nyt ottamaan käyttöön jo lähes hylkäämäni laatat! Myös ohuemmalla kuviolla XL-leimasin tuotti paremman tuloksen kuin Konadin leimasin. Kuvassa näette vertailua.

I also discovered that the XL stamper has no problems stamping images, whose engravings are way too deep for the Konad stamper. The polish layer becomes so thick, that the Konad stamper messes it up, but as you can see from the pic, the images stamped with the XL stamper are very sharp and a lot darker. So I can now use the fauxnad plates that I almost abandoned! Even the more delicate designs turn out better with the XL stamper.


XL-leimasimen huonoja puolia on se, että tahmaiseen materiaaliin näyttää tarttuvan kaikki karvat ja roskat ja ryönät, mutta vesihanan alla huuhtelemalla ne saa suht helposti pois. Lisäksi leimasinpäät lähtevät helposti irti, mutta nämä ovat pikkuvikoja loistavan leimaustuloksen rinnalla! Nyt olen onnellinen tyttö!

The downsides of the XL stamper include the fact that the material is very squishy and sticky, and therefore all the dust and tiny hairs stick to it. But they are relatively easy to remove just by rinsing the stamper with water. In addition, the rubber heads come loose quite easily, but these are just minor things compared to the fabulous results! Now I'm one happy girl!


24 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa toi sama ongelma Konadin leimasimen kanssa.. Pitääkin pistää ostoslistalle XL-leimasin:)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus - kiitoksia! Mulla on myös ollut ongelmia kun kynnet on niin kuperat ettei koko kynnen kuvioita saa tehtyä kunnolla.

  VastaaPoista
 3. onneksi löytyi sopiva :)

  VastaaPoista
 4. sulla on tosi kiva blogi ! (:

  http://justfashion-nothinelse.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Kiitos, mielettömän kiva postaus. Tässä suunnittelen ensimmäisten leimasimien ostoa ja sain tästä hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 6. Kiva, kun noita saa pienemmillä postareillakin :)! Mulla on Magnolta tilattu XL-leimasin, enkä oo sen jälkeen Konadin leimasinta enää käyttänyt, eli tykkään tosi kovasti :). Ainoa huono puoli on se, että kun suurempi pää on valkoinen ja koska itse käytän usein valkoista lakkaa leimaamiseen, se erottuu vähän huonosti leimasimesta :/. Mut pikkuvikoja... ;).

  VastaaPoista
 7. miten saat pidettyy kynnet noin kauniina, pitkinä ja hyväkuntosina? :O ittelläni ongelmana et kauheen lyhyet ja lohkeilevat kynnet :/ vinkkejä? et käytätkö jtn kynttä kasvattavaa lakkaa yms?
  sul on kiva blogi, tykkään :)

  VastaaPoista
 8. ihanii lakkauksii ja kaikkee ;o ää haluun kans ! :)

  VastaaPoista
 9. Kiva, jos tästä oli jollekin hyötyä. :) Pitää ehkä vielä mainita niille, jotka ovat leimaamista vasta aloittamassa, että tuo Konadin leimasin on kuitenki tosi hyvä jos omistaa lyhyet ja tasaisehkot kynnet, ja tietysti pienten kuvioiden leimauksessa se pelittää loistavasti.

  @Anonyymi: Kysymykseesi löytyy vastaus tuolta UKK-sivulta (linkki sivun ylälaidassa).

  VastaaPoista
 10. Minäkin liputan XL-stamperin puolesta! Ainoa miinus on se, että mun stamper on kranttu lakkojen suhteen, eikä Konadin musta ja valkea tahdo tarttua siihen ollenkaan. Onneksi olen löytänyt muita toimivia leimauslakkoja :)

  VastaaPoista
 11. Mitä mitä mitä! en ole kuullutkaan noista! täytyypä ottaa selvää! p.s. IHANA blogi! :))

  VastaaPoista
 12. I too finally got the XL stamper (from Magnonails) and the difference is like night and day! I'm so glad you've found one that works for you too :) Great post!

  VastaaPoista
 13. sulla on upeat luonnonkynnet!! noihin ois ilo tehdä koristeluja

  VastaaPoista
 14. Mielettömän kiva postaus! Mulla on myös sama ongelma kuin edellisellä: Musta ja valkea Konadlakka ei tartu XL-stampperiin..! Mikä neuvoksi? Käytän Xtran kynsilakanpoistoainetta leimailussa, teen kaiken aina puhtaille välineille, en hinkaa leimasimen pintaa jatkuvasti poistoaineella mutta ne eivät silti tartu...! Aargh!

  VastaaPoista
 15. Teipin avulla saa aika ovelasti moskat pois (:

  VastaaPoista
 16. @Papu ja KaniFani: En oo vielä ite testaillu leimasinta niin paljon, että oisin huomannu eroja lakkojen välillä. Ainaki tuo Konadin valkonen tarttu mulla ihan hyvin. Mutta onneks on muitaki lakkoja, ainaki Mavalan valkoinen sopii hyvin leimaukseen.

  @Pauliina: Tervetuloa tekemään! :D Mun kynsiä ei juuri koskaan ole muut koristelleetkaan kuin minä ite, ois kivaa vaihtelua. ;)

  @Aurica: Nerokasta! Kiitos vinkistä! :D

  VastaaPoista
 17. :D Saako mavalan valkosella hyvin mustan päälle?

  VastaaPoista
 18. Ei se ihan yhtä hyvin peitä kuin Konadin valkoinen, mutta kyllä se näkyy mustallakin.

  VastaaPoista
 19. Uups, perun valitukseni! Konadlakat alkavat tarttua, kun leimasimen pintaa karhentaa pikkuisen viilalla. Minä käytin geelikynsieni muotoiluun käyettävää 100 / 180 viilaa, joka on _todella_ karhea. Jotkut viilaavat lasiviilalla, mutta minusta tuntui siltä ettei se karhentanut lainkaan, joten jyystin leimasimen pintaa 100 / 180 viilalla. Sitten tajusin, ettei karhennuksen kuulu tuntua _karhealta_ vaan pinta tulee ns. kuoria. Karhennus ei tunnu sormella koskettaessa kuin ihan vähän. aloin leimailla, ja jo alkoi lakka tarttua! Eli parjasin Konadlakkoja ihan turhaan :D Leimasinta voi karhennella uudelleen leimailujen välissä, jos tuntuu siltä että lakka heittää tarttumasta.

  VastaaPoista
 20. @KaniFani: Ok, hyvä tietää, jos alkaa oleen tarttumisen kans ongelmia!

  VastaaPoista
 21. Määki tarttisin tollasen XL-leimasimen, koska Konad-leimasimen kanssa mulla on vähä sama ongelma ku sulla. En vaan löyä tuolta mainitsemaltasi sivulta sellasta leimasinta ku noissa sun kuvissa. Voisitkohan kertua mistä se sieltä löytyy ja mikä sen nimi on?

  VastaaPoista
 22. @Kissa: Tässä on suora linkki tuotteeseen:

  http://www.chez-delaney.com/epages/222b8086-ad4e-11e0-931d-000d609a287c.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/222b8086-ad4e-11e0-931d-000d609a287c/Products/stampmat06

  VastaaPoista
 23. kivakiva :D Toi xl-leimasinhan on ihan mahtava! ei voi muuta kuin ihailla tätä sun kädenjälkeä :) mutta ihan asiasta toiseen, mistä sä saat aina noi sun kivat kehykset kaikkiin kynsikuviin???

  VastaaPoista
 24. @Anonyymi: Kyllä, se on mahtava! :) Kuvien kehykset värkkäilen aina itse Photoshopilla, eli en saa niitä valmiina mistään.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.