keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Tiny Nail Blog goes 3D!


Halusin kokeilla, voiko luonnonkynsiin tehdä akryylillä 3D-koristeita. Tai tiesinhän minä, että niitä voi tehdä, mutta en ollut ollenkaan varma saako niitä ikinä irti. :) Tilasin siis eBaysta akryylipaketin, joka sisälsi 3 jauhetta, nesteen, pienen lasiastian ja 5 sivellintä. Paketti oli halpa (n. 9 e) ja luultavasti huonolaatuinen, mutta ajattelin kuitenkin että se soveltuu tällaiseen ensikokeiluun. Kaksi jauheista oli niin läpikuultavia, ettei niitä voinut käyttää koristeiden tekoon, mutta onneksi valkoinen jauhe pelitti.

En löytänyt netistä kunnon ohjeita, eli ihan itekseni piti sitten alkaa räpeltämään ja opettelemaan, miten homma oikein toimii.
Ja voin kertoa, ettei se ihan niin helposti käynyt kuin YouTube-videoissa! :D Tässä on kuitenkin mun ensimmäinen yritelmä, ja olen siihen suht tyytyväinen (vaikka lehdistä tulikin vähän muodottomat möykyt). Ja onneksi koristelut lähtivät irti ihan yhtä hyvin (tai huonosti) kuin muutkin koristeet.


Prosessi toimii siis jotenkuten näin: sivellin kastetaan nesteeseen (joka muuten haisee ihan JÄRKYTTÄVÄN pahalle ja aiheuttaa päänsärkyä. Ovet ja ikkunat auki!) ja sitten siveltimen kärki kastetaan jauheeseen, jolloin siihen muodostuu pallo. Pallo laitetaan kynnelle ja muotoillaan siveltimellä haluttuun muotoon. Jokainen kukan terälehti tehdään siis erikseen, ja ne kuivuvat hyvin nopeasti.

Nyt te kaikki rakennekynsiammattilaiset varmaan luette tätä ja kauhistelette, että eihän tuo tiedä ollenkaan, mitä se on tekemässä! No olette täysin oikeassa! :D Eli neuvoja ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan kommenttiosiossa (koskien esim. itse tekoprosessia, materiaaleja tai hyviä ohjesivustoja). Voitte kuitenkin sen verran huokaista helpotuksesta, että aion tyytyä suljaamaan pelkästään näiden 3D-koristeiden kanssa ja jätän akryylikynsien teon suosiolla ammattilaisille. :)


I wanted to try if acrylic 3D-decorations could be made on natural nails, or rather, could they ever be removed! So I ordered a package from eBay that contained powders, liquid, and brushes. It was cheap and probably of bad quality, but I thought it would be good enough for a beginner like me. I couldn't find any good instructions online, so I just started to experiment and see myself how it is done. And let me tell you, it wasn't as easy as it appears on YouTube videos! :D However, this mani is my first try and I'm quite happy with it. And luckily the decorations came off relatively easily.

This is roughly how it's done: you dip the brush into the (really smelly) liquid and then you dip the tip of the brush into the powder. A ball is formed. You place the ball on your nail and sculpt it as you wish. Each petal is made separately, and they dry really quickly.

Now all you nail professionals must think that I've no idea what I'm doing! Well, you're absolutely right! :D So if you are willing to share any tips, instructions, or websites that you think could be useful, I will appreciate it very much! But you can relax, I only plan to fumble with these 3D-decorations and will happily leave acrylic nail extensions to professionals. :)


20 kommenttia:

 1. Toi voi aiheuttaa muuten mm. allergiaa myös jos teet pelkkiä koristelujakin ja jos käytät väärin.
  Hauskoja kynsiä sun blogissa <3

  VastaaPoista
 2. Ihan kivan näkösethän noi on :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvinhän tuo näytti onnistuvan!! :) erittäin kauniit kynnet<3 Miten voi aiheuttaa allergiaa? :-o

  VastaaPoista
 4. Kivat kynnet minun mielestä. mutta olis sellanen kysymys et pitääkö noiden teossa olla se tiettý "neste"?? vai käykö siihen joku muu??

  VastaaPoista
 5. Ihanat!! Usko vain, en osais ite tehä noin hienoja 3d juttui :D

  VastaaPoista
 6. Wautsi vau, en ikinä jaksais näpertää noin siistejä. Luulin itseasiassa ekaa kuvaa katsellessa, että oot tehny nuo niillä muoteilla :)

  VastaaPoista
 7. Ei ehkä liity tähän, mutta mistä tilaat mikrohelmiä ja paljetteja ym. koristeluja? :) Tosi hienot noi kynnet!

  VastaaPoista
 8. Kiitti kaikille!

  @Amazing nails: Pitää olla ihan tietty neste. Akryylinesteen nimellä se kai kulkee kynsikaupoissa.

  @Anonyymi: Tilaan lähes kaikki koristeet eBaysta. Siellä on halpaa! :)

  VastaaPoista
 9. You did really well!! Far better than my first attempt. More please :)

  VastaaPoista
 10. Oi, ihanat kynnet! Ps: Sinulle olisi haaste blogissani, http://kaninloikka.blogspot.com/2011/11/kuvahaaste.html :)

  VastaaPoista
 11. mä en tiennykkään että noi kuviot pitää tehdä ite! :D aika hyvin kyllä mun mielestä onnistu.. nyt rupes itteeki himottaa:D

  VastaaPoista
 12. miten saat pidettyä kynnet noin pitkinä :o mulla aina lohkee tuolta reunoista..

  VastaaPoista
 13. vautsi, ei kyllä uskoisi että on ensimmäinen kokeilu! Tosi kauniit koristelut :)

  VastaaPoista
 14. Vitsit aivan mielettömiä kynsiä. Mää toivon, että joku kaunis päivä määkin oon yhtä hyvä maalaa mun kynsiä. P.S. Miten piät sun kynsinauhat noin hyvinä?

  VastaaPoista
 15. @hannian: On niitä sellaisia muottejakin, joiden avulla noita voi tehdä, mut halusin kokeilla ihan näin käsipelillä.

  @Eve-ning: Kiitos! :)

  @elli ja anonyymi: Mun kynsienhoidosta voitte lukea tuolta UKK-sivulta (linkki sivun ylälaidassa).

  VastaaPoista
 16. Tosi hyvinhän noi onnistu! Oot hirmu lahjakas, liityin lukijaks ;)

  VastaaPoista
 17. onko sulla miestä ja lapsia?

  VastaaPoista
 18. @Aurora: Tervetuloa!

  @Anonyymi: Ei ole miestä eikä lapsia.

  VastaaPoista
 19. ite en tykkää 3D kynsistä yhtään, ne vaan näyttääkin ihan kamalilta D: vaan mun mielipide mutta haluaisko joku kertoa että mikä niissä muka on hienoa?

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.