perjantai 27. helmikuuta 2009

Myöhästynyttä ystävänpäivää

Inspiroiduin ystävänpäivästä vähän jälkijunassa, ja askartelin tällaiset yltiötyttömäiset pinkit sydänihanuudet. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä on siis vain pinkki pohjalakka, pari tarraa ja päällyslakka. Nämä ei ole oikeita kynsitarroja, vaan ostettu jostain lasten leluosastolta, mutta pysyvät kuitenkin tosi hyvin. Kuvioita oli monenlaisia, mutta tarrat on vähän turhan isoja sormiin, joten olen käyttänyt niitä lähinnä varpaissa.
Eli varpaideni myötä hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää kaikille!

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Kimallusta

Tässä muutama viikko sitten tekemäni manikyyri. Elikkäs pohjalle laitoin lilaa lakkaa, päälle leimasin Konadilla viininpunaiset kuviot ja kärjet lakkasin sinisellä glitterlakalla. Plus alus- ja päällyslakat, tietty. Tuo glitterlakka pysyi kärjessä aika huonosti, piti päivittäin korjailla. Tykkäsin kuitenkin että hienot tuli, mutta ehkä vähän liian kimaltavat arkikäyttöön

maanantai 23. helmikuuta 2009

Kukkia ja perhosia

Edellisen, vähän hillitymmän manikyyrin jälkeen pystyi taas tekemään jotain monimutkaisempaa. Ensiksi laitoin vaaleanpunaisen pohjalakan, jonka päälle töpöttelin sienellä pinkkiä lakkaa. Leimasin Konadilla valkoisia kukkia koko kynnelle. Päälle leimasin vielä viininpunaisen perhosen, jonka keskelle kiinnitin kynsiliimalla strassin. Aikamoinen sekasotkuhan tästä tuli, mutta ihan kiva sekasotku kuitenkin.

Ranskalaista vaihteeksi

Välillä teki mieli vähän yksinkertaisempaa manikyyriä, niin tein perusranskalaisen muutamilla tarroilla ja yhdellä strassilla. Tarrat taitaa olla taas Seppälän valikoimista. Peukalonkynsi on vähän lyhyt raukka verrattuna muihin, mutta älkää antako sen häiritä.

perjantai 20. helmikuuta 2009

Kynsilakkakokoelma

Jos jotakuta kiinnostaa tietää mitä lakkoja käytän, niin ajattelin esitellä kerralla koko kokoelmani. Sehän on vielä aika vaatimaton ja koostuu täysin halpislakoista. Klikkaa kuva suuremmaksi, niin näkyy tekstit kunnolla.

Mavalan lakoista tykkään. Pullot on mukavan pieniä ja lakka on laadukasta ja peittävää (paitsi pinkki sävy 52 oli pettymys). Dependin pikkulakkoihin olen myös ihastunut; sävyvalikoima on monipuolinen ja laadukkailta tuntuvat nämäkin. Elegant Touchilta mulla on ranskalainen manikyyri -pakkaus, suosittelen. Rimmelit ja Anytimet on ihan peruskamaa. Maybellinen foreverstrong-sarjasta pidän, muutaman pullon olen jo käyttänyt loppuun, mutta colorama-lakka on aika läpikuultava. Vaatii monta kerrosta, että saa kynnelle saman sävyn kuin pullossa. Lumenen lakat ovat mielestäni hyviä, mutta Natural Code -sarjan pulloista en tykkää; sivellin on omituinen töpö ja varmaan tulee vaikeuksia saada lakkaa pullosta ulos kun sitä on enää vähän jäljellä. Ja yläkulmassa on pari itse tuunaamaani lakkaa: kokeilin laittaa Tiimarin glitteriä vanhoihin vajaisiin lakkapulloihin. Toisessa se jäi tasaisesti lakkaan, toisessa glitterit kasaantui pohjalle. Mutta sitäkin voi käyttää kun ravistaa pulloa ensin, ja onhan se siistimpää kuin irtoglitterin käyttäminen. Että ihan onnistunut kokeilu.

Tässä vielä alus- ja päällyslakat. Nail Tek II on mun ainoa vähän kalliimpi lakka, joka on siis kynnenvahvistaja, ja käytän sitä aluslakkana. Mun kynnet on tosi liuskoittuvat, joten vahvistajaa on pakko käyttää. Ennen käytin Trindin Nail Repairia, joka oli kyllä ehdottoman tehokas, mutta jätti kynnen pintaan ikäviä jäämiä. Nail Tekiä olen käyttänyt vasta niin vähän aikaa, että en osaa sen tehosta sanoa vielä mitään. Rimmelissä ja Anytimessä on alus- ja päällyslakka samassa, ja Rimmeliä mainostetaan lisäksi vahvistajana, mutta käytän näitä ainoastaan päällyslakkoina. Ja jos lakkaa tulee monta kerrosta päällekkäin (kuten yleensä tulee) niin pikakuivattaja on ihan hyvä olla olemassa. Ennen käytin LR:n Turbo Nailiä, josta tykkäsin, ja nyt vasta ostin tämän Trindin version.

tiistai 17. helmikuuta 2009

Kullanhohtoa

Tässä tällainen aika simppeli malli. Eli lakkasin kynnet vihreällä lakalla ja kärkeen töpöttelin sienellä kultaa (Tiimarin kultatussista). Peukaloon laitoin kaksi kynsitarraa ja nimettömään tarran ja strassin. Ja lopuksi päällyslakka. Ihan kiva lopputulos mun mielestä, mutta tässä oli vaan se ongelma, että nuo tarrat oli huonoja ja repeilivät irti.

Historian siipien havinaa...

Hah,
löysin vanhan valokuvan, jonka mukaan olen näköjään ollut jo aikoinaan kynsitaiteesta kiinnostunut. En itse edes muistanut tätä kokeilua, joka on ilmeisesti tapahtunut joskus vuonna -95. Ja kuviothan on mitä hienoimmat, hymynaamaa ja kaikkea! :D

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Lasihelmiä

Tässä vähän samannäköistä settiä, mitä oon tehny aikaisemminkin, mutta keskellä on nyt käytetty Sinooperista löytyneitä pikkuriikkisiä lasihelmiä. Niitä myytiin pikkupusseissa (maksoi jotain alle 4 e), enkä tiedä yhtään mihin ne on oikeasti tarkoitettu, mutta minähän käytän niitä kynsiin. Siellä oli eri värejä, mutta ostin aluksi vain näitä metallinsävyisiä.


Eli toteutus meni niin, että lakkasin koko kynnen ruskealla helmiäislakalla. Vedin päälle valkoisella lakalla raidan, jonka reunustin hopeaglitter- nail art linerilla. Raidan päälle laitoin kerroksen kirkasta lakkaa, ja kun se oli vielä märkää, kostutin hammastikun kärkeä hieman, dippasin sen helmiin, ja ripottelin varovasti lakan päälle. Kovin tarkasti helmiä on turha yrittää asetella. Ja tämä vaatii useamman kerroksen päällyslakkaa, ettei helmet tunnu niin karheina.

Tästä nyt tuli tällainen metallivärien sekasotku: lakka on kupariin vivahtavaa, rajaus on hopeaa ja helmet olivat pussissa hopeanvärisiä, mutta muuttuivat kynnellä enemmän kullansävyisiksi. Mutta menköön.

maanantai 2. helmikuuta 2009

Perhosia

Tämänpäiväinen räpellys näyttää sitten tältä. Ja siihen sisältyy:
- aluslakka
- mustat tipit
- Konadilla sinisiä ja valkoisia perhosia
- sinistä glitterlakkaa kärkeen
- strassit kiinni kynsiliimalla
- päällyslakka


En ollut tähän itse kovin tyytyväinen, mutta kuvassa näyttääkin kyllä ihan kivalta. Paitsi ettei kimallukset näy koskaan kuvissa kunnolla, harmi. Niin, ja nämä strassit olen ostanut Sinooperista. Ne oli alunperin sommiteltu liimapaperille ja tarkoitettu silitettäväksi kankaaseen! Hyvin sopivat tähänkin tarkoitukseen, ja halvalla lähti: varmaan n. 150 kpl oli siinä arkissa, joka maksoi jotain 3,70 jos oikein muistan. Siellä myydään myös irtostrasseja eri väreissä, mutta ne on vähän liian isoja kynsiin laitettaviksi.